BLAD staat voor Bressers Laboratorium voor Architectuur en Design en zag het levenslicht in 2018 om de architecturale ambities van ons steeds groeiende en dynamische team vorm te geven en beter te kunnen ondersteunen.

Bressers Architecten bv

Kasteellaan 479
9000 Gent

T (09) 225 94 54
architectuur@bressers.be

BLAD geeft ons voortdurend streven naar architecturale kwaliteit vorm, als onafhankelijke eenheid, die zijn troeven ten volle kan benutten. Een zoektocht naar oplossingen voor architecturale vraagstukken die we samen met onze klanten graag aangaan.

BLAD als laboratorium staat ook voor het experiment, voor innovatie en voor een continu streven om te blijven vernieuwen. Onze maatschappij is voortdurend in verandering en zo dienen ook onze projecten mee te evolueren. In die zin wacht BLAD niet om de antwoorden aangereikt te krijgen, maar wil ze mee deze vooruitgang vormgeven. Een oplossing bieden voor de nieuwe vragen die zich steeds opnieuw stellen. Een streven naar duurzaamheid en technologische vooruitgang maken daar vandaag ook deel van uit en dit steeds gekoppeld aan een esthetisch en ethisch bewustzijn.

Bij BLAD is een doorgedreven onderzoekend voortraject de garantie voor een project dat de ambities van opdrachtgever en de ontwerper waar maakt.

Het doel is het meest passende en boeiende antwoord te bieden op de uitdagende context en specifieke vragen van de opdrachtgever. In die zin zijn ook de samenwerkingen binnen het kantoor met Bressers Erfgoed steeds een uitdaging voor beide teams om een antwoord te bieden op specifieke beperkingen die een erfgoedcontext stelt. Beide teams zijn bijzonder goed op elkaar ingespeeld om architecturale kwaliteit te garanderen met respect voor deze erfgoedcontext.

Per opdracht wordt het meest passende team samengesteld om de uitdaging aan te gaan. Een team dat bestaat uit gedreven ontwerpers (architecten, interieurarchitecten, ingenieurs, grafische vormgevers, …) en begeleid door ervaren ontwerpers die de haalbaarheid van de projecten steeds aftoetsen aan de gestelde eisen. In geval van een project in een erfgoedcontext wordt dit team aangevuld met teamleden van Bressers Erfgoed.

 

Onze BLAD medewerkers:

Nicolas Bellemans, Joséphine Beuselinck, Herwig Beyaert, Maaike Blancke, Liesbeth Bogaert, Laure Cornillie, Anouk Decavele, Flore Deceuninck, Joke Deckers, Micheline Delaere, Stephanie Demeulemeester, Philippe Depotter (partner), Sara De Meyer, Peter De Smet (partner), Christel De Troch, Evelien D’Hooghe, Lamia El Bouazzaoui, Thibault Florin, Natalie Honraet, Lieselot Lust, Ignace Roelens, Frédéric Rosier (partner), Caroline Van Boven, Lore Vandamme, Marie Van Kerckhove, Maarten Van Landeghem (partner), Wouter Valkenborgh, Helena Vanderstraeten, Michiel Vanmarcke, Kaurie Vleugels.